چهار نکته برای خرید کفش ایمنی
مقدمه
کفشهای ایمنی، کفشهای مخصوصی هستند که در برابر خطرات محل کار، ایمنی را به ارمغان میآورند. این حفاظت میتواند جنبههای مختلفی داشته باشد از حفاظت پا در برابر اشیا تیز و برنده گرفته تا محافظت در مقابل رطوبت و محیطهای خیس. در ادامه برخی از نکات مهم برای خرید کفش ایمنی مناسب آورده شده است.
نکته ۱: مشخص کنید حفاظت در برابر چه چیزی را می خواهید؟
انتخاب کفش ایمنی مناسب، بستگی به نوع حرفه شما و محیطی که می خواهید از آن استفاده کنید بستگی دارد. ایمنی در برابر چه خطری مد نظر شما است؟ اگر جواب این سوال را به درستی بدانید میتوانید از نرم های ایمنی و ویژگیهای ایمنی زیر انتخاب کنید.
نرم های ایمنی
- کلاس حفاظتی پایه (SB): این کفشهای ایمنی دارای حداقل سطح حفاظتی بوده و یک محافظ فولادی و یا آلومینیومی، در جلوی خود، برای حفاظت از انگشتان پا دارند این ویژگی باعث حفاظت از انگشتان پا در مقابل افتادن اشیا بر روی پا میشوند.
- کلاس حفاظتی ۱ (S1): این کفش های ایمنی دارای خاصیت آنتی استاتیک هستند و انرژی را در پاشنه جذب می نمایند.
- کلاس حفاظتی سطح ۲ (S2): این گروه علاوه بر دارا بودن خواص کلاس حفاظتی سطح ۱، ضد آب نیز می باشند.
- کلاس حفاظتی سطح ۳ (S3): این گروه علیرغم دارا بودن خاصیت های موجود در کلاس حفاظتی سطح ۳، دارای لایه میانی سخت شده با کفی ضد لغزش می باشند.
- کلاس حفاظتی (S1P): این گروه دارای خواص سطح ۱ بوده ولی لایه میانی به گونه ای ساخته شده است (گاهی دارای فلز) که در مقابل میخ یا سایر اشیای تیز نفوذ ناپذیر باشد.
- کلاس حفاظتی سطح ۴ (S4): این گروه علیرغم دارا بودن ویژگی های کلاس حفاظتی ۳، برای ضد آب بودن از پلاستیک ساخته می شوند.
- کلاس حفاظتی سطح ۵ (S5): این گروه نیز همانند نوع حفاظتی ۴ می باشند ولی دارای یک لایه میانی سخت و کفی ضد لغزش می باشند.
ویژگی های ایمنی
علاوه بر کلاس های حفاظتی مختلف، ویژگی های ایمنی نیز وجود دارند که هنگام خرید کفش ایمنی می توانید از بین آن ها انتخاب کنید.
- مقاومت در برابر سوراخ شدن (P)
- مقاومت الکتریکی بالا (C)
- خاصیت آنتی استاتیک (A)
- پاشنه جاذب انرژی (E)
- ایزولاسیون گرمایی (HI) پا در کفش خنک می ماند.
- ایزولاسیون سرمایی (CI) پا در کفش گرم می ماند.
- رویه آب گریز (WRU)
- زیره مقاوم در برابر حرارت تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد (HRO)
نکته ۲: تصمیم بگیرید به کفش ایمنی ساق بلند و یا ساق کوتاه نیاز دارید.
پس از اطلاع در مورد نرمها و ویژگیهای ایمنی مورد نیاز برای کار خود، باید در مورد اینکه کفش کارتان ساق بلند باشد یا ساق کوتاه تصمیم بگیرید.
کفشهای ایمنی ساق بلند نسبت به کفش های ایمنی ساق کوتاه حفاظت بیشتری را برای قوزک و تاندون آشیل پا فراهم میآورند، در حالی که دسته دوم راحتی بیشتری را به ارمغان می آورند. مخصوصا هنگامی که در کارتان دائما در حال نشست و برخاست باشید، قوزک پای شما اذیت نمی شود.
نکته ۳: مطمئن باشید که کفش کارتان اندازه باشد.
بسیار مهم است کفش ایمنی انتخابی شما راحت و اندازه باشد، زیرا شما باید همواره آنها را برای مدت طولانی بپوشید و بتوانید به راحتی در آن ها کار کنید. اگر کفشهای ایمنی خیلی کوچک و یا بزرگ باشند، میتوانند تبدیل به کابوسی در محیط کاری برای شما شوند و حتی ایمنی در محیط کار را کاهش دهند.
نکته ۴: فراموش نکنید کفش های ایمنی نیازمند مراقبت و نگه داری هستند.
با مراقبت و نگه داری کافی از کفش های ایمنی می توان عمر مفید آن ها را افزایش داد. از بهترین کار های برای افزایش طول عمر این کفش ها، تمیز کردن، نگه داری خشک و واکس زدن می باشد.
پس از چه مدتی کفش های ایمنی را تعویض نماییم؟
به طور متوسط افراد هر سال نیازمند کفش ایمنی جدید هستند. حال اگر کفشها پاره شوند و یا به هر نحوی کف آن ها دچار شکستگی شوند، حتی این تعویض باید سریعتر رخ بدهد. البته این زمان بیشتر بستگی به شخص و سایر عوامل مانند: محیط کاری، دفعات، ساعات استفاده در طول روز و نحوه نگهداری از کفش ایمنی دارد.
جمع بندی
برای خرید یک کفش ایمنی ایده آل می توانید از نکات بالا استفاده نمایید، همچنین می توانید از بین کفش های ایمنی موجود در سایت ما اقدام به انتخاب نمایید، تیم پارسینه کالا سعی کرده ایم ویژگی های مهم کفش های ایمنی را ذکر نماید تا کاربران بتوانند با شناخت ویژگی ها اقدام به انتخاب کفش کار مناسب خود نمایند.